תביעת רשלנות רפואית באורתופדיה הנה יחסית שכיחה ויכולה לנבוע מסיבות רבות, כגון אנמנזה שגויה, קיבוע שבר באופן שאינו מקצועי, פרוצדורה רפואית שאיננה תואמת את הסטנדרטים המקצועיים ואת הפרקטיקה הרפואית המקובלת, אבחון רפואי מאוחר או אי-מעקב לאחר ניתוח, וזוהי כמובן רק רשימה חלקית וכל מקרה נדון לגופו ולנסיבותיו.
תחום האורתופדיה הינו נרחב מאוד וחולש על תחומים רבים וסוגי התמחות רבים, למשל: אורתופדיה של כף היד או של הרגל, אורתופדיה של עמוד השדרה, אורתופדיה של האגן וכו'.
פעמים רבות אנו נתקלים במקרים בהם ארע שבר שלא אובחן במועד או שלא טופל בצורה נכונה (למשל קובע בזווית שאינה נכונה) והובילו לנזק צמית חמור. רשלנות רפואית בתחומים אלו יכולה להתרחש גם כאשר מבוצעים ניתוחים להחלפת מפרקי ירך או ברך בצורה שלא תואמת את הפרקטיקה הרפואית המקובלת וכתוצאה מכך נגרמו נזקים במהלך הניתוח.
כאשר אנו רוצים להגיש תביעת רשלנות רפואית בתחום האורתופדיה, עלינו להגיש כאמור חוות דעת רפואית אשר תתחשב בשני נתונים עיקריים חשובים:
הראשון – האם מדובר בילד או מבוגר, שיטות הטיפול והגישות הטיפוליות שונות בין ילדים ומבוגרים ולכן קיימת חשיבות גבוהה לוודא שאנו בוחרים במומחה המתאים.
השני – באיזה תחום אורתופדי ארעה הרשלנות על מנת שנוכל להסתמך על חוות דעת מהימנה ומומחה הבקיא בפרקטיקה הרפואית בתחום הספציפי.
דוגמאות נפוצות למקרים בהם ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית באורתופדיה:
1. העדר "הסכמה מדעת" לקבלת טיפול אורתופדי מהווה אחת מהסיבות השכיחות ביותר להגשת תביעות רשלנות רפואית בתחום האורתופדיה.
בית המשפט העליון פסק במסגרת ערעור אזרחי 2781/93 מיאסה עלי דעקה נ' ביה"ח כרמל ואח' כי על מנת שהסכמתו של חולה לקבלת טיפול רפואי תהיה "הסכמה מדעת" יש לספק לו את כל המידע הדרוש לו על מצבו, מהות הטיפול המומלץ ומטרתו, וכן הסיכונים והסיכויים הטמונים בו ואופציות טיפוליות חלופיות. ביהמ"ש העליון קבע בפסיקתו כי זכותו של המטופל לקבל את כל המידע הדרוש לו באופן "סביר" על מנת לגבש החלטה בדבר הסכמתו או אי הסכמתו לקבלת הטיפול הרפואי. עוד הובהר במסגרת פסק הדין כי החתמת המטופל על טופס ההסכמה אינה כשלעצמה תנאי מספיק לקיומה של "הסכמה מדעת".
2. שבר המאובחן כנקע עלול להוביל לאיחוי לקוי של העצם, לכאבים ולקושי בתנועה ובניידות.
3. רשלנות בניתוח להחלפת מפרקים עשויה להוביל לזיהומים, לנזק עצבי או לצורך בניתוח חוזר עקב אי תפקוד המפרק.
4. אי-מעקב נכון ומתאים אחרי מצבו של המטופל עלול לגרום להחמרה במצבו הבריאותי ולנזקים קבועים.
ברוב המקרים, כאשר חלה רשלנות רפואית באורתופדיה, הדבר מוביל לנכויות ולנזקים חמורים הבאים לידי ביטוי בין היתר בפגיעה באורח ובשגרת חייהם של המטופלים, ולעיתים קרובות לצמיתות.
את מי ניתן לתבוע על רשלנות רפואית בתחום האורתופדיה?
רשלנות רפואית בתחום האורתופדיה ניתן לייחס לרופאים המומחים בתחום, אך לעיתים גם לצוות סיעודי ופרא רפואי (למשל פיזיותרפיה), אשר ניתן לייחס להם במקרים המתאימים רשלנות מקצועית במהלך רפואי שנגרם במסגרת עבודתם.
מהם הנזקים אותם ניתן לתבוע?
נכויות אורתופדיות הינן מגבילות מאד ומשפיעות על התפקוד היומיומי של המטופלים. לנתון זה ישנה חשיבות עליונה בעת הגשת תביעה לרשלנות רפואית, שכן, אחד מהנזקים המשמעותיים ביותר בתביעות לרשלנות רפואית בתחום האורתופדיה הינו אובדן היכולת להשתכר ולתפקד באופן עצמאי ולהתנייד באופן עצמאי וכן הצורך באביזרי שיקום, כמו כן לעיתים יש צורך בביצוע ניתוחים נוספים שגם להם משמעויות כלכליות.
מה חשוב לדעת לפני הגשת תביעה?
חשוב לשמור את מלוא המסמכים הרפואיים אשר בידיכם, ולמסור אותם לעורך הדין על מנת שיוכל להתרשם ממהלך הטיפול שניתן.
חשוב להבין שלעיתים יש הבדלים בין התיעוד הרפואי שבידיי המטופל לעומת התיעוד הרפואי שמתקבל מהמוסד הרפואי עצמו, לדבר זה יש משמעות קריטית.
האם יש מקרים בהם לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית באורתופדיה?
חשוב לדעת ולהבין, לא כל נזק שנגרם במהלך טיפול אורתופדי ניתן לייחס לרשלנות רפואית. לעיתים בטיפול נגרמים סיבוכים שהינם תוצר "טבעי" של הטיפול הרפואי שניתן, ולכן חשוב לבצע בירור מלא על ידי עו"ד לרשלנות רפואית באורתופדיה, על מנת שיבדוק את כלל המסמכים הרפואיים הקיימים בתיק ואת התהליכים הרפואיים שבוצעו, לרבות התייעצות עם מומחים מתאימים על מנת לחוות דעת מקצועית האם ניתן להגיש תביעה רשלנות רפואית באורתופדיה.
ליווי משפטי מקצועי לנפגעי רשלנות רפואית באורתופדיה
חוויתם מקרה של רשלנות רפואית בתחום האורתופדיה, או שמישהו מסביבתכם הקרובה חווה? בתור עו"ד ברשלנות רפואית בתחום האורתופדיה אני מתחייב שמשרדי יעניק לך ליווי אישי ומקצועי בכל שלב של ההליך המשפטי, ויפעל להשיג את הפיצוי המירבי עבור הנזקים שנגרמו לך.