רשלנות רפואית ילדים

מהי רשלנות רפואית בילדים וכיצד היא מוגדרת

תביעת רשלנות רפואית בכל הנוגע לילדים ניתן להגיש כאשר הצוות הרפואי הקשור בטיפול ובמעקב סטה מהפרקטיקה הרפואית המקובלת, והוביל לנזקים שנגרמו לאותו ילד/ה.

באילו מקרים ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בילדים?

  • רשלנות רפואית בילדים מהווה אחת מעילות התביעה המרכזיות בתביעות רשלנות רפואית, שכן לרשלנות זו השלכות ארוכות טווח על חייו של הילד גם בחייו הבוגרים.
  • תביעות רשלנות רפואית בילדים ניתן להגיש במקרים רבים, למשל כאשר ילד עבר טיפול אורתופדי אשר בגינו נותר בעל נכות ומוגבלות.
  • דוגמא נוספת נפוצה הינה איחור באבחנה של תסביב אשך אשר יכול להוביל לאובדן של אחד (ולעיתים שניים) מהאשכים.

זו כמובן רשימה חלקית של המקרים בהם ניתן להיעזר בעורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית בילדים, ולכן חשוב להתייעץ בכל מקרה בו אתם סבורים שארעה רשלנות רפואית בטיפול שניתן לילדכם או לבתכם.

רשלנות רפואית ילדים

איך מחשבים את הפיצוי שניתן לפסוק לילדים בתביעות רשלנות?

במסגרת פס"ד שניתן בבית המשפט בעליון – ערעור אזרחי ע"א 10064/02 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' רים אבו חנא, נקבעה ההלכה כי חישובי הפסדי ההשתכרות של קטין יהיו נגזרת של השכר הממוצע במשק, ללא קשר לדת, מין, לאום, גזע ומין.

אומנם, נקבע כי הלכה אינה מוחלטת וניתנת לסתירה, אולם במקרים חריגים.

בנוסף נקבע בשורת פסקי דין של בית המשפט העליון כי כאשר מדובר בילדים, יש לקבוע את שיעור הנכות הרפואית כזהה לנכות התפקודית. למשל במסגרת ערעור אזרחי 2113/90 אדלר נ' סוכנויות דרום בע"מ.

גם למקרים אלו – ישנם חריגים מסוימים.

מהם השלבים המרכזיים בתהליך התביעה במקרים של רשלנות רפואית בילדים?

  1. ראשית – יש לבצע איסוף מלא של כל התיעוד הרפואי הרלוונטי לצורך בחינת הכדאיות של התיק וקיום ייעוצים עם המומחים הרלוונטיים.
  2. לאחר בירור כלל הנסיבות, במידה וישנה עילה להגשת התביעה, תוגש תביעה לבית המשפט המתאים (בהתאם לנזקיהם של הילד/ה).
  3. לאחר שכל חוות הדעת וכל כתבי הטענות הוגשו לביהמ"ש ישנה אפשרות שהצדדים יפנו להליך של גישור במטרה להביא לסיום מהיר יחסית של התיק מחוץ לכותלי בית המשפט.

אם אין הסכמה בכל הנוגע לגישור ופשרה, יפנו הצדדים להמשך ההליכים בבית המשפט עד לקבלת פסק דין.

רפואת ילדים

אילו סוגי פיצויים ניתן לקבל במקרה של תביעת רשלנות ברפואת ילדים?

– הפסדי השתכרות שנגרמו לאותו יילוד/ה כתוצאה מהנזקים שנגרמו להם בעקבות הרשלנות הרפואית.

– עזרה סיעודית להם נזקקים אותם ילדים.

– הוצאות רפואיות, לרבות כלל הטיפולים להם הם זקוקים.

– כאב וסבל.

– התאמת דיור במקרה הצורך.

האם יש מקרים בהם לא ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית?

חשוב לדעת ולהבין, לא כל טיפול רפואי שניתן לילדים ובגינו נגרם נזק משמעו כי חלה רשלנות רפואית במהלך הטיפול, וכל מקרה הינו שונה בנסיבותיו ויש לבחון אותו באופן דקדקני על ידי עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית.

ליווי משפטי מקצועי לנפגעי רשלנות רפואית בילדים

נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית בטיפול בילדכם? אבחון שגוי, עיכוב בטיפול או טעויות רפואיות עלולים לגרום לנזקים חמורים. עו"ד יהב מויאל, מומחה ברשלנות רפואית בילדים, יעניק לכם ליווי אישי ומקצועי לכל אורך ההליך המשפטי, ויפעל להשגת הפיצוי המקסימלי עבור ילדכם.

שתפו ב:

דילוג לתוכן